Tips i consells per millorar la salut pulmonar

joven-paciente-clinica-sufria-neumonia-tosiendo-medico-escucha-sibilancias-pulmones-estetoscopio

La respiració és una de les funcions vitals més importants. Una adequada salut respiratòria influeix significativament en el benestar general. Si sovint et trobes batallant amb mucositat i cerques el mode de millorar la teva salut pulmonar i nasal, llegeix aquest article. T'oferirem valuosos consells i recomanacions de productes que poden ajudar-te a millorar el teu aparell respiratori.

Com millorar la salut pulmonar mitjançant exercicis respiratoris

La primera recomanació és la realització d'exercicis respiratoris bàsics. Enforteixen els pulmons i poden millorar la capacitat per a rebre oxigen, la qual cosa al seu torn pot ajudar a combatre l'acumulació de mucositat.

  1. Respiració amb llavis arrufats
    Aquest exercici respiratori ajuda a reduir la velocitat respiratòria, mantenir més temps les vies respiratòries obertes i optimitzar l'intercanvi d'oxigen i diòxid de carboni; a més, promou la relaxació. Solament has d'inspirar lenta i profundament pel nas i, a continuació, exhalar lentament per la boca amb els llavis arrufats, com si anessis a xiular o bufar suaument.
  2. Respiració diafragmàtica
    El diafragma és el principal múscul de la respiració i el seu enfortiment pot millorar aquesta funció. Tomba't en posició còmoda, col·loca una mà en el teu pit i l'altra en el teu abdomen. Respira profundament pel nas, assegurant-te que sigui l'abdomen el que s'eleva i no el pit. Exhala per la boca i repeteix.

Mantenir un entorn net i lliure d'al·lergògens

La pols, el pol·len, els àcars i altres al·lergògens poden irritar les vies respiratòries i provocar la producció de mucositat. Mantenir la casa neta, especialment el dormitori, és de gran ajuda. Considera la possibilitat d'utilitzar un purificador d'aire per a filtrar al·lergògens. A la farmacia, tenim un producte de filvit ideal per eliminar àcars i altres al·lèrgens

Productes recomanats per a evitar mucositat i millorar la respiració

A continuació, et recomanem productes que poden ajudar-te a controlar la mucositat i millorar la respiració.

  1. Esprai nasal de solució salina
    És una opció segura i efectiva per a alleujar la congestió. Ajuda a humectar les fosses nasals i a eliminar la mucositat, la qual cosa permet respirar més folgadament.
  2. Expectorants
    Fàrmacs que ajuden a eliminar la mucositat del tracte respiratori. Incrementen la quantitat d'aigua en el moc, la qual cosa ajuda a dissoldre'l i facilita la seva eliminació. A la nostra farmacia, t’aconsellarem sobre el seu us.
  3. Humidificadors
    Poden ser de gran ajuda per als qui sofreixen congestió nasal i acumulació de mucositat. Augmenten la humitat de l'aire, la qual cosa pot ajudar a mantenir les vies respiratòries humides i facilitar l'eliminació de la mucositat.

Recorda que mantenir-se ben hidratat, portar una dieta equilibrada i rica en vitamina C i evitar irritants respiratoris com el fum del tabac també són estratègies vàlides per a mantenir una bona salut pulmonar i prevenir l'acumulació de mucositat. Si els problemes persisteixen, no dubtis a buscar atenció mèdica, ja que et podries estar enfrontant a un problema respiratori més seriós.

La importancia del descans per al canvi d’hàbits
Beneficis de seguir una dieta equilibrada i la imp...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.farmaciamonicaventura.cat/