MAR
04

La importància de tenir un bon skin care: cuida de la teva pell des d'avui

La pell és la barrera de protecció contra agents externs. Una bona skin care pot fer la diferència en la teva aparença i salut general. Aquí et comptem per què és rellevant mantenir una rutina de cura i quins productes són essencials per a la seva salut.

Per què necessites una bona rutina de skin care?

Els efectes de l'exposició al sol, la contaminació ambiental, el fum del tabac i altres factors tòxics, juntament amb l'edat, poden causar danys en la pell. Per això, és vital tenir una rutina regular de cura i usar els productes adequats per al teu tipus de pell.

Passos importants per a una bona rutina de skin care

Neteja
Eliminar les impureses és el primer pas essencial de qualsevol rutina de cura de la pell. Emprar un netejador suau sobre el rostre per a eliminar el maquillatge, les cèl·lules mortes i altres impureses t'assegura una pell neta i fresca.

Llegir més
FEBRER
05

La importància de deixar de fumar

Els problemes respiratoris sovint s'intensifiquen com a resultat d'una sèrie de factors, sent un dels més prevalents l'hàbit de fumar. Avui dia, amb la presència de diversos virus respiratoris, tenir pulmons sans és fonamental.


Virus respiratoris: un desafiament actual
Els virus respiratoris són microorganismes que causen malalties que afecten el nostre sistema respiratori. Des del refredat comú fins a malalties més greus com la grip o el coronavirus, tots aquests poden generar complicacions serioses en persones amb pulmons afeblits per causes com fumar.


Malalties causades per virus respiratoris
Algunes de les principals malalties causades per virus respiratoris són la grip, bronquitis, pneumònia i, més recentment, la COVID-19. I encara que aquestes malalties poden afectar qualsevol persona, aquells amb sistemes respiratoris afeblits estan en un risc particularment alt de sofrir complicacions greus.

Llegir més
GEN
10

La importancia del descans per al canvi d’hàbits

Amb l'inici de l'any, moltes persones es plantegen canviar d'hàbits per a millorar la seva qualitat de vida. Un dels aspectes que hem de tenir en compte és la qualitat del descans.

No es tracta només de dormir més, sinó de descansar millor.

En aquest article descobriràs la importància de millorar el descans, com influeix en la nostra salut i com diferents productes poden ajudar-te a aconseguir-ho.

Llegir més
NOV
14

Tips i consells per millorar la salut pulmonar

La respiració és una de les funcions vitals més importants. Una adequada salut respiratòria influeix significativament en el benestar general. Si sovint et trobes batallant amb mucositat i cerques el mode de millorar la teva salut pulmonar i nasal, llegeix aquest article. T'oferirem valuosos consells i recomanacions de productes que poden ajudar-te a millorar el teu aparell respiratori.

Com millorar la salut pulmonar mitjançant exercicis respiratoris

La primera recomanació és la realització d'exercicis respiratoris bàsics. Enforteixen els pulmons i poden millorar la capacitat per a rebre oxigen, la qual cosa al seu torn pot ajudar a combatre l'acumulació de mucositat.

  1. Respiració amb llavis arrufats
    Aquest exercici respiratori ajuda a reduir la velocitat respiratòria, mantenir més temps les vies respiratòries obertes i optimitzar l'intercanvi d'oxigen i diòxid de carboni; a més, promou la relaxació. Solament has d'inspirar lenta i profundament pel nas i, a continuació, exhalar lentament per la boca amb els llavis arrufats, com si anessis a xiular o bufar suaument.
  2. Respiració diafragmàtica
    El diafragma és el principal múscul de la respiració i el seu enfortiment pot millorar aquesta funció. Tomba't en posició còmoda, col·loca una mà en el teu pit i l'altra en el teu abdomen. Respira profundament pel nas, assegurant-te que sigui l'abdomen el que s'eleva i no el pit. Exhala per la boca i repeteix.

Mantenir un entorn net i lliure d'al·lergògens

La pols, el pol·len, els àcars i altres al·lergògens poden irritar les vies respiratòries i provocar la producció de mucositat. Mantenir la casa neta, especialment el dormitori, és de gran ajuda. Considera la possibilitat d'utilitzar un purificador d'aire per a filtrar al·lergògens. A la farmacia, tenim un producte de filvit ideal per eliminar àcars i altres al·lèrgens

Llegir més
OCT
06

Beneficis de seguir una dieta equilibrada i la importància dels complements alimentosos

Què són els complements alimentaris?

Els complements alimentaris són fonts concentrades de nutrients (vitamines, minerals, àcids grassos, etc.) o d'altres substàncies (plantes) amb un efecte nutricional o fisiològic.

La seva finalitat és complementar la dieta. Els complements alimentaris no poden substituir una dieta equilibrada.

Una dieta variada i rica en fruites i verdures pot aportar tots els nutrients (vitamines i minerals) que necessites.

Llegir més
SET
05

Com evitar l'aparició de fongs als peus

  • Intenta mantenir els peus nets i secs: Renta els teus peus diàriament amb aigua tèbia i sabó suau. Assegura't d'assecar-los completament, especialment entre els dits, ja que la humitat crea un ambient propici per al creixement de fongs.
  • Utilitza calçat adequat: Opta per sabates que permetin la ventilació i evita l'ús de calçat estret, pel fet que això pot crear un ambient càlid i humit que afavoreix la proliferació de fongs. A més, fés servir mitjons de cotó que absorbeixin la humitat i canvia´ls regularment.
  • Evita caminar descalç en llocs públics: Els fongs es propaguen fàcilment en llocs humits com piscines, gimnasos i dutxes públiques. Utilitza sandàlies o sabates en aquests entorns per reduir el risc de contraure infeccions fúngiques.
Productes per combatre els fongs dels peus

Si ja tens fongs als peus, és important usar productes adequats per tractar-los i aconseguir els resultats esperats.

  • Antifúngics tòpics: Aquests productes venen en forma de cremes, ungüents o esprais i contenen ingredients antifúngics, com el clotrimazole o el miconazole. Aplica el producte segons les indicacions del fabricant sobre la zona afectada per combatre la infecció i pregunta’ns a la farmàcia.
  • Pols antifúngics: Els pols per a peus antifúngics ajuden a mantenir els peus secs i reduir la humitat, cosa que dificulta el creixement de fongs. Espolsa la pols als peus i entre els dits abans de posar-te els mitjons i el calçat.

Si les afectades són les ungles, el tractament, generalment, és en forma de laca d´ungles perquè les altres formes farmacèutiques no són efectives en aquesta zona. I també son adeqüats altres principis actius com son amorolfina o ciclopirox amb diferents posologies cadascun d´ells.

La cura adequada dels peus és essencial per evitar l'aparició i propagació de fongs.

Recorda consultar un professional de la salut si la infecció persisteix o empitjora. Amb aquests consells i productes adequats, pots mantenir els teus peus sans i prevenir els fongs en qualsevol època de l'any, però, sobretot, a finals d’estiu, on la humitat i les altes temperatures són constants.

AGO
01

Productes, tips i consells per a facilitar els teus viatges

Un viatge sempre sol ser una oportunitat emocionant per a explorar nous llocs i gaudir de noves experiències. Però, en algunes ocasions, poden venir acompanyats de molèsties com els marejos. No et preocupis! Per sort, existeix una àmplia varietat de productes desenvolupats específicament per a fer que els viatges siguin fàcils i sense estrès. Et mostrarem alguns productes clau i et donarem alguns consells útils per a prevenir els marejos.

Llegir més
JUL
03

Els millors mètodes per a alleujar els dolors menstruals

El dolor menstrual (o dismenorrea) és el dolor que acompanya la regla. Es pot iniciar fins i tot abans del sagnat i romandre durant els 2 o 3 primers dies. Es pot notar a pèlvis i zona lumbar. A vegades, s´associa a nàusees, vòmits o diarrea.

El dolor pot ser causat per alguna patologia ginecològica ( i cal consulta mèdica) però apareix també en dones completament sanes en el moment de desprendre´s el teixit endometrial. Quan es produeix la ovulació s´acumulen unes substàncies a l´endometri, anomenades prostaglandines que son les causants de les contraccions uterines i el dolor. Així que, el dolor apareixerà només si el cicle és ovulatori.

Llegir més
JUN
01

Què hem de fer per evitar les picades de Mosquit?

Arriba l'època dels mosquits i amb ells les temudes picades. La prevenció envers aquestes picades, és molt important, per això et portem una selecció d’alguns dels productes dels que disposem a la nostra farmàcia.

Els millors productes per a combatre les picades dels mosquits

Afortunadament, al mercat existeixen productes molt eficaços per a combatre les picades dels mosquits. A continuació, veurem alguns d'ells.

Llegir més
ABR
25

Consells i medicaments per a combatre l'al·lèrgia

L'al·lèrgia és una malaltia que afecta milions de persones a tot el món i que es caracteritza per la presència de símptomes molt molestos, com és el cas de la picor als ulls, al nas, la gola, la mucositat i els esternuts. En aquesta entrada farem un breu recorregut pels consells més interessants que et poden ajudar a superar el problema, o, almenys, a tenir-lo controlat perquè no sigui un impediment en el teu dia a dia.

Consells per a combatre l'al·lèrgia

És important prendre descansos regulars del teu treball o activitat diària. Un excés de treball pot agreujar els símptomes de l'al·lèrgia. Per això, és important prendre's petites pauses sempre que sigui possible.

Llegir més
MAR
21

Com cuidar el cabell amb productes de la farmàcia

La cura capil·lar és un factor important per tenir el nostre cabell sa, sobretot per qui presenta tendència a la sensibilitat capil·lar. Generalment, l’ús de compostos agressius causa encrespament i debilitament del cabell. A la farmàcia pots trobar productes naturals per la cura i la neteja capil·lar, sabies que els productes naturals poden ser una opció per tenir uns cabells brillants i més saludables?

Klorane, una marca que cuida el teu cabell

Durant els últims anys, Klorane ha millorat el seu catàleg de productes amb l’objectiu d’incorporar més ingredients aptes per a pells sensibles. A més, aquesta marca es diferencia per la seva implicació amb la sostenibilitat.

Llegir més
FEBRER
27

Com tenir control de la teva diabetis i colesterol

Tenir control sobre la teva diabetis i el colesterol és essencial per gaudir d’una rutina i d’un estil de vida saludable. Habitualment, la diabetis ve aparellada del colesterol i ambdós poden tenir conseqüències en la salut. A la farmàcia t’ajudem a poder tenir control tant de la diabetis com el colesterol per evitar complicacions en la teva salut, per això, t’oferim una sèrie d’elements i eines per regular i controlar els valors d’aquestes malalties.

 

HIPERCOLESTEROLÈMIA

Llegir més
GEN
30

BENEFICIS I AVANTATGES D'UTILITZAR LA COPA MENSTRUAL

Cada vegada hi ha més productes per acompanyar a les dones durant els dies de la menstruació i amb més avantatges. Un d'ells és la copa menstrual, aquest és un producte totalment segur i el pots trobar a les farmàcies.

Moltes dones no coneixen encara què és la copa menstrual i quins avantatges presenta davant els productes bàsics per la menstruació que tots coneixem. Així doncs, ara us els explicarem.

  • Sense químics.

A diferència de les compreses i els tampons, la copa menstrual és un producte que no està fabricat amb cap químic, pel qual, evita qualsevol mena de reacció al·lèrgica o toxicitat en el teu cos. Per tant, si vols evitar problemes de salut, aquesta és la millor opció.

Llegir més
DES
29

Busques un regal perfecte per aquestes festes? Troba tot el que necessites a la farmàcia!

Sabies que a la farmàcia pots trobar la millor alternativa per fer un regal de Nadal o Reis perfecte? T'ho expliquem a continuació!

Cura de la pell

Existeixen moltes tipologies de pell i és important conèixer-ho per encertar amb la cosmètica i que aquesta no provoqui al·lèrgies ni reaccions no desitjades. Tot i això, regalar cosmètica pot ser una molt bona opció! Per aquesta raó, ens hem d’assegurar que sigui de qualitat i coneguem el tipus de pell de la persona a qui li volem fer el regal.

Una de les marques de cosmètica que pots trobar a la farmàcia és Nuxe. Una de les marques més prestigioses del mercat gràcies a la combinació d´ingredients naturals amb una formulació tan completa com eficaç.

Llegir més
NOV
30

Com cuidar la pell seca durant l’hivern

El fred ja arriba i amb ell ens trobem que la nostra pell pateix, especialment quan tenim la pell seca. Les baixes temperatures, la humitat, i sobretot, els canvis bruscos de temperatura afavoreixen l’aparició de la pell resseca, irritacions i petites ferides.

Per aquesta raó avui us expliquem com podeu cuidar la vostra pell amb productes que podeu trobar a la farmàcia!

Per què se’ns resseca la nostra pell a l’hivern?

Llegir més
OCT
21

Com encarar les etapes d’estrès i exàmens amb èxit

Les èpoques d’exàmens poden ser un gran repte i un moment que a vegades és difícil de gestionar. Avui us expliquem com portar millor les èpoques d’estrès i de càrrega d’estudi; també us recomanem alguns productes que us poden ajudar per reduir l’estat de nervis! 

Consells per combatre l’estrès

Sabem que sembla fàcil donar consells per gestionar l’estrès de manera adequada. No obstant això, posar-los en pràctica a vegades no ho és tant. 

Llegir més
Tags:
SET
30

Troba els tractaments per a cuidar la teva pell després de l’estiu.

Si has comprovat que la teva pell està malmesa després de l'estiu, t’esperem a la nostra farmàcia, tenim els millors tractaments reparadors! Després d'unes temperatures extremes, és normal que l'epidermis se'n ressenti. No deixis passar el temps i troba una solució davant les teves necessitats, t’assessorem!

Tractaments per a la salut de la teva pell

La salut de la teva pell s'ha pogut veure compromesa durant l'estiu, especialment si has estat exposada als raigs ultraviolats sense el protector solar adequat. Tot i que hagis estat previnguda, els canvis de temperatura que s'experimenten quan surts al carrer o entres a un establiment amb aire condicionat produeixen que la teva pell acabi ressentint-se.

La sequedat que produeixen les temperatures extremes, així com les possibilitats que apareguin les primeres taques són molt elevades, és per això que proposem diferents productes protectors pel teu organisme, a continuació.

Llegir més
AGO
03

Com tenir cura de la salut íntima a l'estiu

A l'estiu és molt important tenir cura de la salut íntima.

La calor, els banys a la platja o a la piscina, la humitat de les peces de bany, etc. fan que aquesta zona sigui més vulnerable del que és habitual i es poden produir molèsties: irritacions, picors, infeccions d'orina o vaginals.

La candidiasi vaginal és la més destacada de les anteriors patologies. És una infecció fúngica que es sol reconèixer perquè s'acompanya de flux abundant, espès, blanquinós i amb olor i d'intensa picor i irritació de la zona genital.

Llegir més
JUL
14

Cames cansades, inflor, varius? DAFLON, la solució que necesites!

Cames cansades, inflor, varius? Tots aquests símptomes s’agreugen amb la calor, i per això l’estiu és una època en què es manifesten de forma sensible.

Quins són els factors causants?

Els principals factors que predisposen a aquests trastorns els podem dividir en dos grups, els intrínsecs o deguts al nostre cos, i els extrínsecs o causats per factors externs.

  • Factors intrínsecs: el sexe (les dones hi estan més predisposades a causa de factors hormonals i als embarassos), la constitució individual, el factor hereditari, l’obesitat i el restrenyiment.
  • Factors externs: l’ús de roba massa ajustada o cenyida, l’ús de talons massa alts o massa baixos, estar-se dret i amb poc moviment de forma prolongada, el sedentarisme i el fet d’estar-se assegut molt de temps sense moure’s, l’alimentació o no hidratar-se prou, entre altres.

Quin és el seu tractament?

Sempre i quan la patologia no sigui molt greu i requereixi d’intervenció quirúrgica, existeixen en el mercat productes que ens poden ajudar a millorar la circulació venosa, l’elasticitat de les venes i els símptomes de dolor associats.

Llegir més
JUN
20

Com fer una manicura de qualitat a casa?

Lluir ungles sanes i maques és possible. Només cal temps i utilitzar sempre productes de qualitat.

Per a realitzar una manicura de qualitat a casa, el primer que cal fer és tenir unes ungles ben cuidades. Amb els productes de Mavala que tenim a la Farmàcia ho podem aconseguir.

Hem creat un vídeo on t'expliquem pas a pas el procés de preparació de l’ungla, així com la realització de la manicura pròpiament. Fes clic en aquest enllaç per veure'l:

Llegir més