La importancia del descans per al canvi d’hàbits

pexels-andrea-piacquadio-3807760

Amb l'inici de l'any, moltes persones es plantegen canviar d'hàbits per a millorar la seva qualitat de vida. Un dels aspectes que hem de tenir en compte és la qualitat del descans.

No es tracta només de dormir més, sinó de descansar millor.

En aquest article descobriràs la importància de millorar el descans, com influeix en la nostra salut i com diferents productes poden ajudar-te a aconseguir-ho.

Per què és important el descans?
El descans és essencial per al nostre benestar físic i mental. Durant el son, el cos s'esforça a regenerar cèl·lules i organitza memòria i aprenentatge, mentre la ment aprofita per a alleujar l'estrès i l'ansietat. Un bon descans permet sentir-se més descansat i enèrgic en aixecar-se, la qual cosa té efecte positiu en les relacions socials i el rendiment laboral o acadèmic.

Com influeix el descans en el nostre canvi d'hàbits?
La falta de descans pot afectar la salut física i mental, a més d'impedir un canvi d'hàbits reeixit. Dormir malament pot causar somnolència, dificultat de concentració o canvis d'humor. Fins i tot, augmenta el risc de malalties com obesitat o diabetis.

D'altra banda, una millora del descans pot influir en la capacitat per a fer exercici, mantenir una dieta equilibrada o evitar hàbits com fumar o beure alcohol.

Consells per a millorar el descans

Hi ha nombroses maneres de contribuir a una bona qualitat del son i afavorir l'adopció d´hàbits saludables.

1. Mantingues una rutina de son regular

Ves a dormir i aixeca't a la mateixa hora cada dia. Això ajuda a regular el rellotge biològic i assegurar que cos i ment reben el descans necessari.

2. Fes exercici regularment

És un dels millors promotors del son. No sols ajuda al relax i a dormir més ràpidament; també, a tenir un son més profund.

3. Evita menjars pesats i cafeïna abans de ficar-te al llit

Son productes que poden causar indigestió.

No et possis al llit just acabar de menjar i evita la cafeïna tres hores abans de ficar-te al llit.

Productes per a millorar el descans

Existeixen diversos productes que ajuden a millorar la qualitat del descans.

1. Matalassos i coixins ergonòmics
Fonamentals per a un descans de qualitat. La comoditat i el suport físic adequat són claus per a prevenir molèsties i permetre un son reparador.

2. Bona roba de llit
Els llençols i les mantes han de ser de bona qualitat, suaus i transpirables per a no passar excessiva calor o fred.

3. Suplements per a dormir
Existeixen diversos suplements que ajuden a agafar el son i mantenir-lo. Cerca aquells que contenen ingredients naturals com la melatonina i la valeriana, que han demostrat ser segurs i efectius.

En conclusió, recorda que prioritzar el descans és un pas important cap a l'adopció d'hàbits saludables. I amb productes adequats i consells útils, pots millorar la qualitat del teu descans.

Feliç any nou i gaudeix del millor descans!

La importància de deixar de fumar
Tips i consells per millorar la salut pulmonar

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.farmaciamonicaventura.cat/