Com evitar l'aparició de fongs als peus

pies-femeninos-cansados-doloridos-despues-caminar
  • Intenta mantenir els peus nets i secs: Renta els teus peus diàriament amb aigua tèbia i sabó suau. Assegura't d'assecar-los completament, especialment entre els dits, ja que la humitat crea un ambient propici per al creixement de fongs.
  • Utilitza calçat adequat: Opta per sabates que permetin la ventilació i evita l'ús de calçat estret, pel fet que això pot crear un ambient càlid i humit que afavoreix la proliferació de fongs. A més, fés servir mitjons de cotó que absorbeixin la humitat i canvia´ls regularment.
  • Evita caminar descalç en llocs públics: Els fongs es propaguen fàcilment en llocs humits com piscines, gimnasos i dutxes públiques. Utilitza sandàlies o sabates en aquests entorns per reduir el risc de contraure infeccions fúngiques.
Productes per combatre els fongs dels peus

Si ja tens fongs als peus, és important usar productes adequats per tractar-los i aconseguir els resultats esperats.

  • Antifúngics tòpics: Aquests productes venen en forma de cremes, ungüents o esprais i contenen ingredients antifúngics, com el clotrimazole o el miconazole. Aplica el producte segons les indicacions del fabricant sobre la zona afectada per combatre la infecció i pregunta’ns a la farmàcia.
  • Pols antifúngics: Els pols per a peus antifúngics ajuden a mantenir els peus secs i reduir la humitat, cosa que dificulta el creixement de fongs. Espolsa la pols als peus i entre els dits abans de posar-te els mitjons i el calçat.

Si les afectades són les ungles, el tractament, generalment, és en forma de laca d´ungles perquè les altres formes farmacèutiques no són efectives en aquesta zona. I també son adeqüats altres principis actius com son amorolfina o ciclopirox amb diferents posologies cadascun d´ells.

La cura adequada dels peus és essencial per evitar l'aparició i propagació de fongs.

Recorda consultar un professional de la salut si la infecció persisteix o empitjora. Amb aquests consells i productes adequats, pots mantenir els teus peus sans i prevenir els fongs en qualsevol època de l'any, però, sobretot, a finals d’estiu, on la humitat i les altes temperatures són constants.

Beneficis de seguir una dieta equilibrada i la imp...
Productes, tips i consells per a facilitar els teu...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.farmaciamonicaventura.cat/