Consells per a combatre l'al·lèrgia al pol·len

pexels-andrea-piacquadio-3783806

Existeixen diverses maneres de combatre l'al·lèrgia al pol·len. Per tant, si estàs esperant la primavera amb temor, no et preocupis. Aquí t'oferim diversos consells i productes efectius perquè puguis gaudir d'aquesta temporada sense els indesitjables símptomes al·lèrgics.

Què és l'al·lèrgia al pol·len?

L'al·lèrgia al pol·len és una reacció del nostre sistema immunològic a les partícules de pol·len que les plantes produeixen durant la primavera i l'estiu. Aquest tipus d'al·lèrgia, també coneguda com a febre del fenc, pot causar una sèrie de símptomes incòmodes, que inclouen esternuts, picor d'ulls, congestió nasal i fatiga.

Consells per a combatre l'al·lèrgia al pol·len

1. Monitoratge dels nivells de pol·len

El primer pas per a combatre l'al·lèrgia és conèixer quan pots estar exposat. Consulta regularment el recompte de pol·len en la teva zona, que pots trobar en el pronòstic meteorològic local o en aplicacions mòbils especialitzades. Si els nivells de pol·len seran alts, és millor que prenguis precaucions.

2. Reduir l'exposició al pol·len

Quan els nivells de pol·len són alts, limita les teves activitats a l'aire lliure el més possible. Mantingues les finestres de la teva casa i cotxe tancades per a evitar que el pol·len entri. Quan arribis a casa després d'estar a l'aire lliure, dutxa't i canvia de roba per a eliminar el pol·len que pots haver recollit.

3. Mantingues la teva casa neta

Mantingues la teva casa lliure de pol·len fent una neteja regular. Aspira i neteja les superfícies regularment, i renta la roba de llit amb freqüència en aigua calenta.

Productes efectius per a combatre l'al·lèrgia al pol·len

1. Antihistamínics

Els antihistamínics són medicaments que poden ajudar a reduir els esternuts, la picor d'ulls i la congestió nasal (amb recepta obligatòria). Existeixen en diverses formes, incloent-hi comprimits, líquids, aerosols nasals i gotes per als ulls. El teu metge pot ajudar-te a seleccionar el producte que millor s'adapti a les teves necessitats i símptomes.

2. Productes nasals

Els productes nasals com els aerosols …redueixen la inflamació en el nas, la qual cosa al seu torn pot ajudar a alleujar els símptomes de l'al·lèrgia.

3. Immunoteràpia o vacuna per a l'al·lèrgia

Si els teus símptomes són severs o si altres tractaments no et proporcionen alleujament, el teu metge pot suggerir immunoteràpia. Aquest és un tipus de tractament que exposa al teu cos a petites quantitats de l’al·lergè durant un període de temps prolongat, la qual cosa permet que el teu sistema immunològic s'acostumi a ell i deixi de reaccionar de manera excessiva enfront d'aquest.

En conclusió, encara que l'al·lèrgia al pol·len pot ser desagradable, hi ha moltes maneres de combatre-la. Amb els consells i productes adequats, pots gaudir de la primavera sense haver de sofrir els molestos símptomes.

La importància de tenir un bon skin care: cuida de...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.farmaciamonicaventura.cat/