Mascareta i gel hidroalcohòlic: quins danys poden provocar a la meva pell i com protegir-la

doctor-hold-antiseptic-masks-his-hand

Cada hivern la pell es ressent per les condicions climàtiques (fred, vent, humitat...). Si, a això, li sumem dur mascareta o un ús excessiu de gel hidroalcohòlic, la pell es pot veure encara més castigada.

Si bé, tant la mascareta com una higiene freqüent de les mans són elements de protecció fonamentals contra el Covid-19, no els eximeix de provocar certes conseqüències negatives per a la teva pell.

Com afecta la mascareta a la meva pell?

La mascareta produeix un efecte pantalla que impedeix que la pell respiri degudament de manera que, els porus acaben més obstruïts i pot provocar: pells enrogides, aparició de dermatitis, èczemes, rosàcia, acne...

La barrera de la pell es veu afectada en tots els tipus de pells, però, especialment en aquelles que, de per si, la tenen ja debilitada, com són: les pells sensibles o atòpiques.

És aconsellable l’ús del gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de les mans?

A més a més de rentar-nos minuciosament les mans amb aigua i sabó, des de fa uns pocs mesos hem introduït també entre els nostres hàbits més quotidians l'ús de gels elaborats a base d'alcohol (els coneguts com gels hidroalcohòlics), com a mesura preventiva contra el coronavirus i evitar els temibles contagis.

Evidentment, tots els productes que tenim a la nostra farmàcia, ens assegurem que compleixen amb els requisits exigits i han passat els pertinents controls sanitaris, però l’ús reiterat d’aquests productes pot causar una inflamació en les persones que tenen una pell més sensible. Això, es produeix quan la pell es resseca i s’esquerda.

Per aquest motiu, en les persones amb la pell més sensible i, en la mesura del possible, és preferible l’ús d’aigua i sabó en comptes de gel hidroalcohòlic. Amb una neteja freqüent i a fons de les mans estàs igual de protegit i la teva pell ho agraeix.

Protegeix la teva pell davant de possibles patologies

És primordial, més que mai, mantenir una bona rutina de neteja i hidratació que asseguri que la pell queda protegida davant l'ús de mascareta o de gels hidroalcohòlics.

La opció més segura i eficaç per enfortir la barrera de defensa de la pell és utilitzar cremes que incorporin ingredients afins a aquesta, que nodreixin en profunditat, sense efecte oclusiu i que, a més a més, calmin les possibles reaccions.

En el cas de la cara és recomanable emprar la línia de Nuxe Reve de Miel, una gamma molt nutritiva que suavitza i calma la sensible pell de la cara. Mentre que per a reaccions al·lèrgiques provocades pel gel hidroalcohòlic, Bepanthol Calm Crema alleuja ràpidament l’enrogiment i la picor causats per irritacions ocasionals de la pell. I, un cop eliminada la inflamació, Eucerin, Sebamed o Neutrogena ens ajuden a mantenir la nostra pell ben hidratada i protegida.

Si vols saber quina crema és la més adequada per al teu tipus de pell, vine a la farmàcia i t’assessorarem!

Millora el teu sistema immune (vitamina C i D)
Enna, la copa menstrual per a la salut i el benest...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.farmaciamonicaventura.cat/