Farmaciola d'estiu, un imprescindible per a les teves vacances

farmaciola-de-viatge-estiu-farmacia-monica-ventura-breda-girona

S’acosta l’estiu i les vacances! Ja estem pensant a fer maletes?

Per la salut de la teva família és convenient portar una petita farmaciola amb medicaments i altres productes, que et puguin ser d’utilitat; encara que, per descomptat, és millor que tot torni a casa precintat.

L’haurem d’adaptar a la destinació que tenim pensada.

Imprescindibles:

– Material de cures: tiretes, esparadrap, pinces, gasses estèrils (per netejar les ferides, després d’aplicar abundant aigua i sabó), solució antisèptica (clorhexidina o povidona iodada, però cal limitar la seva utilització en els més petits, en especial nounats) i suero monodosi que pot tenir utilitat en ferides, descongestió nasal o neteges oculars.

– Analgèsics, antipirètics per dolor o febre, els mes habituals: paracetamol i ibuprofè. També aconsellable algun antihistamínic, per si el contacte amb algun producte et provoca alguna al·lèrgia.

– Termòmetre: millor digital per evitar que es trenqui.

– Repel·lent d’insectes: evitem les lesions provocades per les picades i també el risc de contraure les malalties que poden transmetre els insectes. També ho acompanyarem d’alguna crema per calmar la reacció provocada per la picada (limitar-ne ús durant les exposicions solars).

– Suero oral per hidratació en cas de diarrees o vòmits. També seria convenient disposar d’algun antidiarreic.

– Crema protectora per al sol  aplicada 30 minuts abans de sortir i cada dues hores si dura l’exposició solar.

– Crema hidratant per a després del sol i l’exposició a l’aire lliure. La cura de la pell a l’estiu és fonamental, en especial de les pells més delicades.

– La medicació habitual en cas que es prengui algun fàrmac (per exemple, els inhaladors en els asmàtics).

Recorda que és molt important mantenir els medicaments allunyats del sol per garantir la seva conservació i mantenir-ne les propietats.

A més a més, si viatges a l’estranger és convenient revisar les cobertures sanitàries i formalitzar la documentació que fos necessària, com per exemple: la Targeta Sanitària Europea.

Com fer una manicura de qualitat a casa?
Rutines facials per a cuidar del teu rostre

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.farmaciamonicaventura.cat/