Com tenir cura de la salut íntima a l'estiu

estiu-tenir-cura-salut-intima-farmacia-monica-ventura-breda-girona

A l'estiu és molt important tenir cura de la salut íntima.

La calor, els banys a la platja o a la piscina, la humitat de les peces de bany, etc. fan que aquesta zona sigui més vulnerable del que és habitual i es poden produir molèsties: irritacions, picors, infeccions d'orina o vaginals.

La candidiasi vaginal és la més destacada de les anteriors patologies. És una infecció fúngica que es sol reconèixer perquè s'acompanya de flux abundant, espès, blanquinós i amb olor i d'intensa picor i irritació de la zona genital.

Altres símptomes que també son freqüents, però que no es diferencien d´una infecció d'orina, són sensació de cremor a l'orinar i molèsties durant les relacions sexuals.

T'oferim 10 consells bàsics per prevenir la candidiasi:

  • Mantingues una bona higiene. Rentar la zona una vegada al dia amb algun sabó de ph neutre. Fer el rentat de davant cap enrere per evitar disseminar bactèries de la femta cap a la zona de la vulva. Per exemple, es poden utilitzar sabos com: Saforelle o Melagyn.
  • Canvia't la roba de bany humida. Posar-se roba interior neta i seca tan aviat com es pugui.
  • Evita la roba massa ajustada. Pot afavorir les irritacions.
  • Utilitza roba interior de fibres naturals. Són teixits que afavoreixen la transpiració.
  • Evita les dutxes vaginals. Destrueixen la microbiota vaginal que actua com a protectora en front a les infeccions fúngiques.
  • Canvia't amb freqüència salvaslips, compreses i tampons (o usar-los de cotó) per evitar que absorbeixin humitat i puguin afavorir les infeccions.
  • Tracta de no depilar-te excessivament la zona intima perquè funciona com a barrera protectora.
  • Tingues cura de la teva alimentació. Evita dietes riques en hidrats de carboni perquè afavoreixen el creixement de bacteris patògens en tracte intestinal i urinari.
  • Recorre a l'ús de probiòtics. Sobretot com a preventius o tractament d'estadis inicials. Recomanem, per exemple, els següents: Ns cispren forte, Lactoflora protector íntim o Lacto B fem. Tots disponibles a la nostra farmàcia.
  • Consulta al ginecòleg. Si les infeccions són recurrents, cal una revisió ginecològica.

Tens dubtes? Pregunta’ns i t’assessorarem!

A la Farmàcia Mònica Ventura estem a la teva disposició de dilluns a divendres de 9:00 a 13:30h i de 17:00 a 20:30h. Dissabtes de 9 a 13:30 hores. Diumenges de 10 a 13 hores.

Troba els tractaments per a cuidar la teva pell de...
Cames cansades, inflor, varius? DAFLON, la solució...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.farmaciamonicaventura.cat/