Com tenir control de la teva diabetis i colesterol

pexels-artem-podrez-6823410

Tenir control sobre la teva diabetis i el colesterol és essencial per gaudir d’una rutina i d’un estil de vida saludable. Habitualment, la diabetis ve aparellada del colesterol i ambdós poden tenir conseqüències en la salut. A la farmàcia t’ajudem a poder tenir control tant de la diabetis com el colesterol per evitar complicacions en la teva salut, per això, t’oferim una sèrie d’elements i eines per regular i controlar els valors d’aquestes malalties.

 

HIPERCOLESTEROLÈMIA

El colesterol és una substància similar a la grassa que trobem a totes les cèl·lules del nostre cos, per poder produir hormones, vitamina D i altres substàncies necessàries per digerir els aliments. També el podem trobar en aliments d'origen animal com ous, carn i formatges.

Si tenim massa colesterol en sang, aquest es pot combinar amb altres substàncies que també trobem en sang i formar plaques que poden adherir-se als vasos sanguinis, és el que anomenem ateroesclerosi.

El motiu principal de tenir el colesterol alt és un estil de vida poc saludable: hàbits alimentaris incorrectes, manca d'activitat física, tabac,… Però també hi ha algun altre motiu com la genètica o certs medicaments.

Hem de tenir en compte que hi ha algunes causes que poden provocar un risc d'augment del colesterol, però que no hi podem incidir: edat, història familiar, raça.

 

DIABETIS

La diabetis mellitus és una malaltia metabòlica on l'organisme no pot utilitzar correctament la glucosa, els motius poden ser diversos: el pàncrees no produeix prou insulina o les cèl·lules del cos no la reconeixen correctament o bé per estils de vida inadequats (sobrepès o obesitat, sedentarisme, hipertensió, colesterol elevat…).

La glucosa és un sucre que actua com a font d'energia per a processos vitals. Si el cos no pot utilitzar aquesta glucosa dins les cèl·lules, es va acumulant a la sang i es produeix la hiperglucèmia. Aquesta hiperglucèmia, sigui quin sigui el seu origen és la principal manifestació de la diabetis.

Així doncs, per evitar i/o frenar complicacions a llarg termini és molt important el control dels nivells de glucosa en sang, el que anomenem glucèmia.

CONTROL DELS NIVELLS DE COLESTEROL I SUCRE

Tenint en compte el risc que suposen per la salut aquestes dues malalties és molt rellevant detectar-les a temps i portar-ne un control.

A la farmàcia et podem ajudar tant en la mesura d'aquests valors amb el cobas b 101 com en el seguiment i control de la malaltia millorant els hàbits alimentaris o estils de vida inadequats.

Ens trobem a la plaça de l’església, 1 a Breda. Vine i t’assessorem!

Com cuidar el cabell amb productes de la farmàcia
BENEFICIS I AVANTATGES D'UTILITZAR LA COPA MENSTRU...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.farmaciamonicaventura.cat/