Com protegir-nos del sol a l'estiu

com-protegirs-del-sol-a-lestiu-farmacia-monica-ventura-breda-girona

El sol és una font de salut i benestar que intervé en la síntesi de la vitamina D necessària per fixar el calci i prevenir el raquitisme, actua en el tractament d´algunes malalties de la pell i també participa en una sèrie de processos fisiològics essencials pel desenvolupament de l´organisme.

El sol, per si mateix, no és perjudicial però cal evitar la sobreexposició a les radiacions solars perquè s´ha demostrat que és el factor de risc més important del càncer de pell.

Principals mesures de protecció solar

Les principals mesures de protecció solar per a gaudir del sol de forma saludable són les següents:

  • Començar a prendre el sol de manera gradual.
  • Evitar l´exposició prolongada i les hores de màxima intensitat (12:00-16:00).
  • Utilitzar barrets per protegir coll i orelles i ulleres de sol que filtrin radiacions A i B.
  • Utilitzar un filtre adequat a cada tipus de pell i aplicar-lo de forma correcta. Cal escollir el filtre depenent del tipus de pell (fototipus) i aplicar-lo mitja hora abans de l´exposició solar sense oblidar nas, orelles, peus i llavis i anar renovant l´aplicació cada 2 hores o mes sovint si ens mullem o suem molt.
  • Beure aigua per evitar la deshidratació.
  • Buscar zones d´ombra si es fan activitats a l´aire lliure.
  • Evitar prendre el sol si es prenen medicaments fotosensibilitzants: antiinflamatoris, antihipertensius, anticonceptius orals, antihistamínics, diurètics, antiacnèics,…
  • Es recomana que els infants petits només estiguin al sol a primera hora del matí i a última de la tarda.

Protegir-nos del sol durant tot l’any

Malgrat que el sol és més intens a l’estiu i que és en aquesta època de l’any quan estem més sensibilitats a utilitzar protector solar, estem exposats al sol durant tot l’any. Per aquest motiu, és important protegir-nos del sol tots els dies de l’any. I també fer-ho els dies ennuvolats, ja que les radiacions passen a través dels núvols i incideixen igualment en la nostra pell.

Si tens dubtes sobre protectors solars, consulta’ns i t’aconsellarem el que és millor per a tu i la teva família!

A la Farmàcia Mònica Ventura estem a la teva disposició de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30h i de 17:00 a 20:30h (horari d’estiu). Dissabtes de 9 a 13:30 hores. Diumenge de 10 a 13 hores.

Novedós tractament per al vitiligen en el mercat
Vols lluir unes ungles sanes aquest estiu?

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.farmaciamonicaventura.cat/